Porodica umire od straha: Bivša Misica i njena trudna sestra nestale nakon uragana

Uragan Irma juče je pregazio ostrvo Barbudu, gotovo 95 posto kuća i zgrada je uništeno, a za sada je potvrđena smrt dvogodišnjeg deteta. Međutim, komunikacija sa ostrvom je potpuno neomogućena, spasilačke snage se jedva probijaju do ruševina i sa razlogom vlada bojazan da ce broj mrtvih rasti.

Medu nestalim osobama su i Aša Frank (29) i njena trudna sestra Afija (27). Aša je bivša Mis Antigve, dok je njena sestra u sedmom mesecu trudnoće. Devojke su sinoć poslale poslednju poruku svojoj porodici u Londonu i od tada im se gubi svaki trag.

Njihova tetka strahuje od najgoreg. Kaže da su samo javile da uragan dolazi, ali nakon udara nastao je šum u komunikaciji.

– Otišle su tamo da srede kuću. Svesne su opasnosti od uragana, sagradili su kuću od cigli misleći da će izdržati i najgore oluje. Poslale su mi poruke oko 22.30 i od tada ništa – rekla je očajna Rut Bolton za Mirror dodavši da jednostavno ne postoji način da sazna šta se sa devojkama događa.

– Želim samo da razgovaram sa njima. Prošlo je 18 sati i sada nas stvarno hvata panika.

Uragan Irma ‘potpuno je razorio’ Barbudu i opustošio francusko-holandsko karipsko ostrvo Sveti Martin pri čemu je ukupno smrtno stradalo devet osoba, a u četvrtak ujutro dospeo je do Portorika.

Barbuda, koja ima približno 1600 stanovnika „sad je tek gomila ruševina“, naglasio je premijer.

U Dominikanskoj Republici vlada je naredila prve evakuacije u obalnim zonama. Po američkom Nacionalnom centru za uragane, Irma bi trebalo da se kreće prema Kubi, potom Floridi, do koje bi došla do kraja nedelje.

Irma je „već sada istorijski uragan neviđenog intenziteta na Atlantiku“, po meteorološkoj službi Francuske. Snažnija je od Harviyja koji je nedavno pogodio Teksas i Lujzianu pri čemu su smrtno stradale 42 osobe.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike