U trendu

Posle Novog Pazara otvoren Generalni konzulat BiH u Rijeci

RIJEKA/SARAJEVO – U Rijeci je danas otvoren konzultat BiH u prisustvu ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković i župana Primorsko-goranske županije i zamenika gradonačelnika Gorana Palčevskog.

Turkovićeva je na otvaranju rekla da sa konzulatom u Rijeci BiH ima ukupno 58. diplomatsko – konzularnih predstavništava u svetu.

„Nakon prošlonedeljne svečanosti u Novom Pazaru, u Republici Srbiji, kada smo otvorili Generalni konzulat, današnjim svečanim činom u susednoj Republici Hrvatskoj, nastavljamo širenje i jačanje diplomatsko-konzularne mreže Bosne i Hercegovine“, rekla je Turković, preneli su sarajevski mediji.

Dodala je da su u toku aktivnosti na otvaranju još nekoliko ambasada, čime se , kako kaze, želi ojačati pozicija BiH na međunarodnoj sceni, ali i osnažiti bilateralni odnosi sa prijateljskim zemljama.

„Jedna od tih zemalja je i Hrvatska, sa kojom Bosna i Hercegovina deli ubedljivo najdužu državnu granicu. Delimo i duboke i kompleksne veze u mnogim oblastima. Hrvatska je jedan od vodećih spoljnopolitičkih partnera i investitora u Bosni i Hercegovini, a hrvatski turisti su, po broju poseta, jedni od vodećih u našoj zemlji“, rekla je, između ostalog, Turković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar