U trendu

Posledice uragana Florens:11 mrtvih,bez struje 700.000 ljudi

MAJAMI – Uragan „Florens“ koji je pogodio američke savezne države Severnu i Južnu Karolinu i Virdžiniju i odneo najmanje 11 života, oslabio je na nivo tropske oluje i očekuje se dalje slabljenje, ali ostaje opasnost od bujica i poplava zbog narastanja nivoa reka.

AP navodi da bi narednih dana mogle da uslede najveće poplave u istoriji Severne Karoline. U gradovima Nju Bern i Džeksonvil iz poplavnih voda već je spaseno više od 500 ljudi.

Američki Nacionalni centar za uragane objavio je da obilna kiša i dalje pada u toj saveznoj državi i da se očekuju „katastrofalne“ posledice, a da je u njenom zapadnom delu povećan rizik od od klizišta.

AP navodi da je jutros u pogođenim područjima sve tri savezne države bez struje bilo više od 700.000 ljudi, u skloništima je više od 20.000 osoba u Severnoj Karolini, u Južnoj Karolini 6.400 ljudi, a u Virdžiniji 400 osoba.

Zbog nevremena je otkazano više od 2.400 letova, a potencijalna ekonomska šteta procenjena je u rasponu od deset do 60 milijardi dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.