U trendu

Pošta Norveške: Deda Mraz u romantičnoj vezi s muškarcem

OSLO – Norveška državna poštanska služba Posten obeležava 50 godina od kada je ova zemlja prestala da diskriminiše istopolne zajednice, uz Božićnu reklamu u kojoj je Deda Mraz u romantičnoj vezi sa muškarcem po imenu Hari.

U skoro četvorominutnom filmu pod nazivom “Kad je Hari sreo Deda Mraza”, koji je referenca na film iz 1989. “Kad je Hari sreo Sali”, u kome su glavne uloge igrali Bili Kristal i Meg Rajan, reklama prikazuje njihov prvi susret, kada Hari ugleda Deda Mraza dok on dostavlja poklone u njegovoj kući, prenosi Rojters.

Sastajući se ponovo svakog Božića tokom nekoliko godina, njih dvojica polako grade vezu, ali Deda Mrazov raspored dozvoljava samo prolazne susrete, sve dok ne odluči da angažuje norveški Posten da pomogne u isporukama i njih dvojica konačno mogu da provode vreme zajedno i da se poljube u poslednjoj sceni.

Nakon što je očigledno da norveška pošta dostavlja Harijeve poklone, Deda Mraz se pojavljuje u njegovoj dnevnoj sobi i kaže mu: “Pa, ugovorio sam pomoć ove godine da mogu da budem sa tobom.”

Potom se na ekranu pojavljuje tekst koji kaže: „2022. Norveška obeležava 50 godina mogućnosti da volimo koga želimo“.

Posten je u saopštenju poručio da je ta kompanija inkluzivno radno okruženje sa velikom raznolikošću i da su želeli da proslave 50. godišnjicu lepom ljubavnom pričom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.