U trendu

Potencijalni premijer Velike Britanije uporedio princa Čarlsa sa Hitlerom

Britanski političar Majkl Gov ponovo se našao u centru skandala. Jedan od glavnih kandidata za novog premijera Velike Britanije nedavno je priznao da je ranije uzimao kokain, a sada se našao na udaru konzervativnih poslanika zbog izjava o britanskom prestolonasledniku.

Internetom je počeo da kruži stari snimak na kojem potencijalni naslednik Tereze Mej upoređuje princa Čarlsa sa Hitlerom i ismejava pokušaje samoubistva princeze Dajane.

Trenutni ministar životne sredine je 1992. godine nakratko vodio satirični šou program „Kanala 4“. Tada 25-godišnji Gov se u emisijama šalio na račun homoseksualaca, povećanja penisa, vojske i kraljevske porodice.

U prvoj epizodi Gov je uporedio intervencije princa Čarlsa sa „debatom o prirodi i arhitekturi sa Adolfom Hitlerom“, a zatim je dodao da je razlika u tome što je Hitlerova žena „uspela da izvrši samoubistvo kada je prvi put pokušala“.

Jednako neukusan bio je i Govov intervju sa penzionisanim generalom ser Antonijem Farah Foklijem o homeseksualnosti u oružanim snagama.

Gov je temu otvorio monologom punim stereotipa, a zatim je dodao da je sve u vojsci osmišljeno tako da „privuče homoseksualce“.

Šale su bile zamišljene kao satira za kasnonoćnu publiku.

Govova komedija je ponovo dospela u centar pažnje nakon što je on u utorak poricao da se podsmevao seksualnom životu i vanbračnim aferama svog protivkandidata Borisa Džonsona da bi skrenuo pažnju javnosti sa svog nekadašnjeg korišćenja kokaina.

Ministar životne sredine je osporavan zbog svog priznanja o korišćenju droge i od tada se bori da svoje vođstvo među torijevcima vrati na pravi put.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.