U trendu

Potera za 200 zatvorenika u Indoneziji još traje

Za više od 200 zatvorenika koji su na Sumatri, ostrvu u Indoneziji, provalili kapiju u okviru zatvorskog kompleksa i pobegli, još uvek se traga, saopštila je policija.

Više od 440 zatvorenika pobeglo je iz zatvora u gradu Pekanbaru nakon što su pušteni iz svojih ćelija da se mole, a polovina je ponovo uhapšena, prenosi AFP.

U prvobitnom saopštenju policije navedeno je da je oko 200 zatvorenika pobeglo, ali je ta cifra kasnije revidirana.

Kako je prethodno preneo Rojters, zatvorenici su se ranije u tom zatvoru žalili na tretman i optuživali čuvare da su nasilni.

Vlasti su pokrenule veliku poteru za zatvorenicima i oko polovina njih je ponovo uhvaćena, međutim snage bezbednosti još tragaju za ostalima, rekao je portparol lokalne policijske stanice Guntur Arjo Teho.

„Došli smo do zaključka da je iz zatvora pobeglo 442 zatvorenika, mi smo uspeli da ponovo uhapsimo njih 216. Rasporedili smo sve naše službenike u poteri za njima“, rekao je Teho.

On je dodao da su zatvorenici rekli policiji da su odlučili da pobegnu zbog nehumanih uslova koji vladaju u tom zatvoru.

Kako se navodi, iako u zatvoru ima mesta za 300 zatvorenika, u njemu se pre bekstva zatvorenika nalazilo oko 1.870, sa samo pet čuvara i portirom na dužnosti.

Teho je naglasio da je situacija u zatvoru sada stabilizovana, prenosi agencija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike