U trendu

Potpredsednik RS: Narodi u BiH moraju da se međusobno poštuju

BANJALUKA – Potpredsednik Republike Srpske (RS) iz redova hrvatskog naroda Josip Jerković izrazio je sinoć nadu da će naredna godina doneti boljitak, ističući da ravnopravnost svih naroda Bosne i Hercegovine ostaje preduslov i garant opstanak zajedničkog života, prenosi Fena.

„Samo ravnopravni, na demokratskim osnovama uređen sistem, može da nas dovede do prosperiteta i samo tako možemo da postignemo zacrtane ciljeve“, naveo je Jerković.

On je poručio da narodi u BiH moraju da se međusobno poštuju i sarađuju.

Navodi se da je u obraćanju na prijemu uoči Božića po Gregorijanskom kalendaru Jerković kazao da svi ljudi, bez obzira na versko opređeljenje, u sebi nose želju da se čini dobro, promoviše tolerancija, uzajamno poštovanje, razumevanje i solidarnost.

Božićnom prijemu su prisustovati predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, potpredsednik RS iz redova bošnjačkog naroda Ramiz Salkić, lider HDZ BiH Dragan Čović, nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, i drugi predstavnici verskih zajednica, entitetskih i državnih vlasti, kao i ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vekjo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.