U trendu

Potvrđeno – deo krila pripada nestalom malezijskom avionu

Deo krila aviona nađen na ostrvu Mauricijus u Indijskom okeanu pripada nestalom avionu kompanije Malezija Erlajns na letu 370.

Deo zakrilca nađen je u maju, a analizirali su ga stručnjaci australijske agencije za bezbednost u saobraćaju, koja predvodi potragu za avionom.

Istražitelji su preko dela broja nađenog na ostatku letelice povezali taj deo s nestalim avionom „boing 777“, sapštila je australijska agencija.

Malezijski ministar saobraćaja Liou Tiong Lai potvrdio je informaciju.

Avion sa 239 putnika i članova posade nestao je 8. marta 2014. na letu iz Kuala Lumpura u Peking. Od tada je na obalama Indijskog okeana nađeno nekoliko delova olupine aviona koje je izbacila voda, ali do sada nijedan nađeni deo nije pomogao da se odredi tačna lokacija najvećeg dela aviona koji je ostao pod vodom.

Istražitelji zbog toga ne mogu da nađu crne kutije koje bi pomogle da se utvrdi uzrok pada aviona i zašto je toliko skrenuo s kursa.

Očekuje se da pretraga zone od 120.000 kvadratnih kilometara Indijskog okeana bude završena do decembra. Po završetku te pretrage, ako ne budu pronađeni novi dokazi, potraga za nestalim avionom će biti okočana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.