U trendu

Povećan broj migranata na granici Poljske i Belorusije

VARŠAVA – Poljska granična služba je izvestila o povećanju broja migranata sa Bliskog istoka koji pokušavaju da ilegalno pređu u Evropsku uniju na granici Belorusije i Poljske.

Graničari su u protekla 24 časa priveli 117 migranata iz Sirije, Jemena, Egipta, Iraka, Kameruna, Maroka i Šri Lanke, dok je prethodnog dana privedeno još 65 migranata, preneo je AP.

Prošle sedmice, poljska granična služba objavila je snimak od 26. oktobra na kojem se, kako se čini, vide beloruski graničari u blizini granice sa Poljskom kako predvode grupu migranata i pokušavaju da sakriju svoja lica od kamere.

Navodi se da beloruski graničari pomažu migrantima da pređu granicu sa Poljskom, pri čemu većina migranata sada prvo putuje u Rusiju, a zatim ide organizovanim prevozom u Belorusiju.

Beloruski graničari su aktivno uključeni u organizovanje ilegalnog prelaska poljsko-beloruske granice, dovodeći na nju ljude koji žele da ilegalno uđu u evropske zemlje, saopštila je poljska granična služba.

Porast broja imigranata dolazi godinu dana nakon što se hiljade njih, uglavnom sa Bliskog istoka, pojavilo u Belorusiji i pokušalo da probije granicu EU, stvarajući krizu u kojoj su bili u pograničnom području u strašnim uslovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar