U trendu

Povećan crni bilans: 22 mrtvih, 119 ranjenih u masakru na koncertu

Zdravstveni zvaničnici Mančestera saopštili su danas da je u napadu na koncertu u tom gradu na severozapadu Engleske povređeno 119 ljudi.

Kako se navodi, 119 osoba je zatražilo pomoć u gradskim bolnicima, prenose agencije.

Džon Raus, direktor službe za zdravstveno i socijalno osiguranje u široj mančesterskoj oblasti, rekao je da su 64 osobe zadržane u bolnici, od kojih je 20 u kritičnom stanju.

U napadu koji se dogodio u ponedeljak uveče na kraju koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesterskoj areni poginule su 22 osobe, a četiri žrtve su identifikovane – Safi Rusos (8), Olivija Kempbel (15), Džordžina Kalender (18) i Džon Etkinson (28), prenosi Bi-Bi-Si.

Među poginulima je i jedan bračni par iz Poljske, izjavio je poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski, navodi Rojters.

„Roditelji su došli posle koncerta da sačekaju svoje ćerke i, nažalost, imamo informaciju da su poginuli, dok su im deca živa i zdrava“, rekao je šef poljske diplomatije privatnom radio RMF FM.

Još jedan Poljak, otac deteta koje je prisustvovalo koncertu, ranjen je u tom napadu i podvrgnut hirurškoj intervenciji, dodao je Vaščikovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.