U trendu

Povećana bezbednost tužiocu Novoviću i Lakićevoj

PODGORICA – Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je danas da je povećan stepen zaštite Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i direktorki i glavnoj i odgovornoj urednici portala Libertas Preš, Oliveri Lakić.

Adžić je naveo da je stepen zaštite po mestu kretanja i mestu stanovanja Novoviću i Lakićevoj povećan nakon konsultacija sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom, preneo je portal RTCG.

Adžić naglašava da će Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučno i sa svim svojim kapacitetima stati u zaštitu svih onih koji doprinose borbi protiv organizovanog kriminala, vladavini prava i ubrzanom putu ka EU.

Novović je na mestu Specijalnog državnog tužioca zamenio nedavno bivšeg Miliovja Katnića i zatražio je ponovno aktiviranje predmeta u slučaju dvojice policijskih službenika Petra Lazovića i LJuba Milovića, koje je Europol u svom izveštaju još u leto prošle godine označio kao članove kavačkog kriminalnog klana.

Lakićeva je urednik portala Libertas, koji je pre nekoliko dana objavio detalje izveštaja Europola.

Nakon objavljivanje dokumenta Europola, deo podgoričkih medija je, pozivajući se na svoje informacije, preneo da se Lazović i Milović ne nalaze u Crnoj Gori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.