Požar na 50. spratu Trampove kule u Njujorku, žrtva trgovac umetničkim delima (video)

Na 50. spratu kule Tramp Tauer u Njujorku izbio je požar a vatrogasna služba je na licu mesta i nastoji da ga ugasi.

Za sada nema informacija o povređenima.

Američki predsednik Donald Tramp se za to vreme nalazi u Vašingtonu, prenosi Rojters.

Tramp se povodom požara oglasio na Tviteru i napisao da je požar bio malih razmera.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi manji požar u toj zgradi u centru Menhetna, kao i brojna vatrogasna vozila parkirana na ulici.

Tramp kula: Stan „bukvalno ceo goreo“, žrtva trgovac umetničkim delima

U požaru koji je izbio na 50. spratu „Trampove kule“ stradao je muškarac, dok je gust crni dim izbijao iz nebodera u kojem je i sedište „Trampove organizacije“, kompanije u vlasništvu predsednika SAD Donalda Trampa.

AP navodi da je komesar njujorške vatrogasne službe Danijel Nigro izjavio da uzrok požara još uvek poznat, ali da je stan „bukvalno ceo goreo“ kada su vatrogasci tu stigli juče popodne.

„Bio je to veoma težak požar, kao što možete da zamislite. Stan je poprilično veliki“, kazao je Nigro novinarima ispred nebodera koji se nalazi na Menhetnu.

Navodi se da je žrtva požara 67-godišnji Tod Brasner koji je preminuo u bolnici, a AP je došao do podataka da je Brasner bio trgovac umetničkim delima koji je stan u „Trampovoj kuli“ kupio 1996. godine.

Američki predsednik se oglasio na Tviteru ubrzo nakon objavljivanja vesti o izbijanju požara.

„Požar u “trampovoj kuli“ je ugašen. Veoma ograničen (veoma dobro izgrađeno). Vatrogasci (i žene vatrogasci) su obavili sjajan posao. HVALA VAM!“, naveo je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike