U trendu

Prajs: Razgovor Blinkena i Lavrova ne bi bio konstruktivan

VAŠINGTON – Američka vlada smatra da razgovor između američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u ovom trenutku ne bi bio konstruktivan, ali da je moguć u budućnosti ukoliko ima potencijal da olakša deeskalaciju situacije u Ukrajini, saopštio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

„Sekretar nije razgovarao sa svojim ruskim kolegom od februara“, rekao je Prajs, prenosi agencija TAS S.

Kako je rekao, Ruska Federacija im nije dala nijedan razlog da veruju da bi razgovor na tom nivou između sekretara Blinkena i ministra Lavrova bio konstruktivan u sadašnjem trenutku.

„Ako procenimo da bi njihov razgovor mogao da utiče na smanjenje nasilja ili olakša humanitarni položaj ukrajinskog naroda koji bi mogli da imaju u budućnosti“, dodao je portparol Stejt departmenta.

Takođe, prema rečima Prajsa, linije komunikacije između Rusije i Sjedinjenih Država i dalje postoje.

„Na primer, američki ambasador u Moskvi DŽon Saliven nastavlja, kao i prošle nedelje, da se sastaje i razgovara sa svojim kolegama iz MSP, dok zvaničnici američkog Stejt departmenta i dalje imaju povremene kontakte sa ruskim zvaničnicima koji su ovde u Vašingtonu“, poručio je Prajs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.