U trendu

Prebijanje Pendikova u Ohridu je deo hibridnog rata protiv SM

SKOPLJE – Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio je danas da je nedavni slučaj prebijanja sekretara bugarskog udruženja u Ohridu Hristijana Pendikova, deo hibridnog rata protiv Severne Makedonije.

Pendikov je pretučen 19. januara u Ohridu, a ovaj incident je značajno narušio ionako krhke makedonsko-bugarske odnose.

Spasovski kaže da je reč o istoj grupi pnih koji tuku i onih koji budu pretučeni.

„Poručujemo da ni u jednom trenutku nijedan građanin, bez obzira na nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost, ne može biti fizički napadnut i maltretiran. Država će se tome jasno suprotstaviti i preduzeti iste mere koje preduzima u ovom slučaju“, rekao je Spasovski, preneli su skopski mediji.

Iako pokušavaju da nam kažu da država ne preduzima mere za zaštitu nekih građana i da ne sprovodi efikasne istrage, to nije tačno, istakao je prvi čovek makedonske policije.

Istakao je da su najnovija dešava deo šireg scenarija iza kojeg stoje pojedini neodgovorni političari koji, prema njegovim rečima, ne žele dobre odnose u regionu.

„Mnogo lažnih vesti se širi. Nije tačno da nisu regovali ni policija ni zdravstvo“, istakao je Spasovski i istakao da makedonska javnost to mora da zna da, kako je kazao, nebismo bili izmanipulisani zbog neinformisanosti.

„To što je povređeni Pendikov ekspresno prebačen na lečenje u Bugarsku takođe je deo izmišljenog scenarija. Naravno, ovo je kreiranje scenarija, kojim se želi pokazati navodna briga, a ista i bolja se može dobiti u institucijama u SM“, kazao je Spasovski i poručio da ne treba dozvoliti da se podlegne provokacijama sa bilo čije strane koje bi mogle da naruše međudržavne objekte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.