U trendu

Pred Trampom jedna od najteÅžih nedelja njegovog mandata

Pred američkim predsednikom Donaldom Trampom je jedna od najteÅžih nedelja njegovog mandata, u kojoj će ponovo pokuÅĄati da progura svoj plan zdravstvene reforme i nastojati da izbegne obustavu rada drÅžavnih sluÅžbi zbog zastoja u finansiranju, do koga bi doÅĄo usled nepostizanja dogovora o budÅžetu.

Situaciju dodatno komplikuje moguć sukob sa Demokratskom strankom zbog finansiranja zida na granici sa Meksikom.

Trampova republikanska administracija obeleziće 100 dana na vlasti 29. aprila, istog dana kada bi drÅžavne sluÅžbe mogle prestati sa radom ukoliko ne bude postignut dogovor o budÅžetu.

Njegovi saradnici su danas, gostujući u nedeljnim televizijskim emisijama, rekli da je prioritet američkog predsednika finansiranje zida duÅž američko-meksičke granice i glasanje o povlačenju zakona o zdravstvenoj zaÅĄtiti bivÅĄeg predsednika Obame i donoÅĄenje novog zakona, prenosi AP.

Å ef kabineta Bele kuće Rajns Pribus rekao je gostujući na televiziji En-bi-si da veruje da će budÅžet od bilion dolara uključiti „neÅĄto zadovoljavajuće“ u vezi Trampove Åželje da izgradi zid a da se pri tom ne rizikuje obustava rada drÅžavnih sluÅžbi.

Direktor Uprave za administraciju i budÅžet u Beloj kući Mik Malvani izjavio je da već danas u razgovorima između republikanaca i demokrata u Kongresu moÅže biti postignut dogovor kojim bi se izbegao prestanak rada vladinih sluÅžbi zbog nemogućnosti finansiranja, preneo je Rojters.

„Pregovori su u toku i nema razloga zaÅĄto ne bismo imali dogovor već danas“, rekao je Malvani u intervjuu za „Foks njuz sandej“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)