U trendu

Predsednik Predstavničkog doma odbacio Trampovu tvrdnju da je Komi ludak

Predsednik Predstavničkog doma Kongresa SAD Pol Rajan rekao je da se ne slaže s ocenom predsednika Donalda Trampa da je smenjeni direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi „ludak“.

Njujork tajms (The New York Times) preneo je da je Tramp na sastanku s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim rekao je da je otuštanjem „ludaka“ Komija oslobodjen „velikog pritiska“.

„Da, ne slažem se s tim. I nije“, rekao je Rajan za portal Aksios (Axios).

Tramp je posle otpuštanje Komija rekao da je direktor FBI-aja smenjen zbog istrage o kontaktima ruskih službi i Trampovog predizbornog štaba, mada je Bela kuća prethodno saopštila da to nije razlog.

Zbog ruskog mešanja u američke izbor i mogućih kontakta ruskih službi s Trampovim saradnicima, posle smene Komija imenovan je specijalni savetnik koji će nadgledati istragu.

Pored istrage u okviru Ministarstva pravde zasebnu istragu vodi i Kongres.

Odbor Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja izdao je nalog smenjenom savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu da saradjuje. Flin je odbio da dostavi svoja dokumenta tom odboru pozivajući se na Peti amandman koji štiti pojedince da sami sebi nanesu pravnu štetu.

Član odbora iz redova opozicionih demokrata Adam Šaf rekao je danas će odbor nastaviti da izdaje naloge Flinu da dostavi dokumenta.

Tramp je smenio Flina zbog toga što potpredsedniku Majku Pensu nije pružio tačne informacije o svojim kontaktima s ruskim zvaničnicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar