Predstavnički dom odbacio zakon o imigraciji

Predstavnički dom Kongresa SAD, u kom većinu imaju republikanci, odbacio je danas predlog zakona o imigraciji iako ga je podržao predsednik Donald Tramp.

To je pokazalo da je jaz izmedju umerenih i konzervativnih republikanaca prevelik da bi se izbegao još jedan prikaz podeljenosti po pitanju imigracije.

Protiv zakona je bio 301 kongresmen, i gotovo polovina republikanaca, dok je 121 glasao za. Broj republikanskih glasova protiv je priličan udarac i za Trampa, koji je, kako navodi Asošiejted pres, dva puta odlagao glasanje i predlagao izmene u nadi da će privući glasove za meru koja je od početka delovala osudjeno na propast.

Takodje, reklo bi se da su republikanski konzervativci ojačali, budući da je prošle nedelje konzervativniji predlog zakona odbačen ali su za njega glasala 193 republikanca.

Čak i da je predlog prošao Predstavnički dom, gotovo da ne bi imao šanse u podeljenom Senatu, gde bi demokrate imale dovoljno glasova da ga obore.

Republikanski lideri su pričali i o rezervnom planu, zakonu koji bi bio strogo usmeren na zabranu vladi da na granici odvaja decu ilegalne imigrante od porodica.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike