Prekinuta hitna sednica parlamenta BiH, bez entitetske većine

SARAJEVO – Hitna sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas zbog nepostojanja entitetske većine za usvajanje dnevnog reda.

Na glasanju o dnevnom redu, 24 poslanika glasala su za usvajanje, troje je bilo protiv, a dva poslanika su bila uzdržana.

Zbog nepostojanja entitetske većine iz RS-a za usvajanje dnevnog reda, prekinuta je sednica državnog organa zakonodavne vlasti, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

„Od ukupno 29 prisutnih, 24 je glasalo za, troje protiv, dvoje je suzdržano. Postoji opšta, ali ne postoji entitetska većina. Mi nemamo trećeg člana Kolegijuma za usaglašavanje, stoga moram sa žaljenjem konstatovati da u ovom trenutku nismo usvojili dnevni red druge hitne sednice Predstavničkog doma i ide na usaglašavanje kada se za to stvore pretpostavke“, rekla je predsedavajuća Borjana Krišto.

Entitetske većine nije bilo zbog toga što SNSD, DNS, SP i Ujedinjena Srpska, kao i zastupnik SDS-a Mirko Šarović nisu prisustvovali današnjem zasedanju.

Još nije poznato kada će sednica na kojoj treba biti govora o stanju u bosanskohercegovačkom pravosuđu i migrantskoj krizi biti nastavljena.

Kolegijum Predstavničkog doma PSBiH trebaolo bi da zaseda u sredu.

Tokom diskusije o dnevnom redu, HDZ BiH se zalagao za to da se informacija o stanju u pravosuđu skine s dnevnog reda.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH od dana konstituisanja posle izbora nije održao nijednu sednicu.

(Tanjug)

Napišite komentar