U trendu

Premijer: O izdaji govore oni koji nisu štitili interese Crne Gore

PODGORICA – Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović ponovio je danas da podržava inicijativu Otvoreni Balkan, jer, kako je rekao, podržava svaki vid u kome se šestorka Zapadnog Balkana može dodatno integrisati, umanjivati tenzije, stvarati veću saradnju i veće mogućnosti.

Istakao je da bi bio zabrinut da ta podrška Otvorenom Balkanu nije izazvala određene reakcije, a da o izdaji govore ljudi koji su u periodu dugogodišnjeg vladanja zaista uradili sve da nacionalni interesi Crnoj Gori ne budu zaštićeni.

„Ja nacionalne interese Crnoj Gori štitim na svakom mestu i mislim da je Crna Gora, sa ovom vladom, imala veliki prozor u svet. Kada je reč o odnosima sa Aleksandrom Vučićem i drugim liderima regiona, uvek sam smatrao da premijeri ili predsednici država treba da imaju veoma dobre odnose. To je stvar poverenja. Dobro je imati i privatno takve odnose zato što to samo uvećava poverenje. Neutemeljenu su priče da neko ima neki specijalan uticaj na mene ili na državu Crnu Goru“, rekao je Abazović u intervjuu za podgorički Dan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.