U trendu

Premijer Viktorije dva puta kažnjen jer nije nosio masku

MELBURN – Premijer australijske države Viktorije Deniel Endrjus kažnjen je sa 400 dolara jer dva puta nije nosio masku ispred parlamenta u Melbournu, u trenutku kada je zabeleženo rekordnih 1.838 lokalnih slučajeva obolelih od kovida i pet novih smrtnih slučajeva.

Endrjus se danas izvinio zbog toga što nije nosio masku u sredu i četvrtak ujutro dok je prolazio preko parkinga kako bi se obratio novinarima, preneo je „Gardijan“.

Oba dana premijer je nosio masku dok su ga vozili u parlament, ali je skinuo pre nego što je prošao kroz parking.

„Policija Viktorije može da potvrdi da je premijeru Danielu Endrjusu izdala dva obaveštenja o prekršajima zbog kršenja uputstava glavnog zdravstvenog radnika“, rekao je portparol policije i dodao: „Premijer Endrjus dobio je danas dve kazne zbog toga što nije nosio masku, svaku u vrednosti od 200 dolara“.

Svi Viktorijanci stariji od 12 godina moraju da nose masku pri izlasku iz kuće i u zatvorenom i na otvorenom.

Novinarima i političarima je dozvoljeno da ih skidaju tokom rada kako bi odgovarali na pitanja ili emitovali segmente vesti.

Pre nego što su izrečene kazne, Endrjus se izvinio što nije nosio masku, rekavši da je to previd i obećao da će donirati istu količinu novca ako ne bude kažnjen.

U Viktoriji je danas zabeležen najveći broj novozaraženih od kovid-19, više nego u bilo kojoj australijskoj državi ili teritoriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.