U trendu

Presavila tabak: Prva tužba Melanije Tramp protiv slovenačkog novinara

Melanija Trump, supruga republikanskog kandidata na američkim predsedničkim izborima, Donalda Trampa, pokrenula je privatnu tužbu zbog klevete protiv Slovenca Tomaža Miheliča, potvrdila je njen advokat Nataša Pirc Musar.

Ona tvrdi da je Mihelič anonimni autor članka iz slovenačkog tabloida „Suzy“ u kojem su u julu ove godine, kako ističe, objavljene neistinite tvrdnje, što su ih nakon toga preneli neki britanski i američki mediji. Na taj način napravljena je „nepopravljiva šteta“ ugledu Trampove supruge rođene pre 45 godina u Sloveniji, a svrha članka je bila da šteti njenom ugledu, rekla je Pirc Musar.

U članku potpisanom inicijalima S.S., objavljenom u malotiražnom slovenačkom listu, koji je zbog američke predizborne kampanje naišao na odjek i u stranim medijima, stoji kako je Melanija Tramp, tokom manekenske karijere u jednoj modnoj agenciji radila i kao „eskort dama“, što je Melanija kategorično negirala i najavila pokretanje sudskog procesa protiv slovenačkih novinara koji o njoj šire takve glasine.

Mihelič u slovenačkim tabloidima objavljuje priloge iz sveta mode i piše o poznatim osobama na javnoj sceni, a poznat je i po svojim nastupima u rijaliti programima na televiziji.

https://www.instagram.com/p/BLfUARLD9uY

Pirc Musar je najavila mogućnost pokretanja sudskog procesa i protiv još dvojice novinara i publicista – Bojana Požara i Igora Omerze zbog njihove neautorizovane biografije o Melaniji objavljene pod naslovom „Gola istina“, koju su na engleskom jeziku plasirali i za strano tržište, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar