U trendu

Princ Vilijam počeo posetu Bliskom istoku

Britanski princ Vilijam počeo je danas petodnevnu posetu Bliskom istoku, tokom koje će obići Jordan, Izrael i palestinske teritorije, a najavljeni su sastanci sa omladinom, izbeglicama i političkim liderima.
Vilijama je danas u Jordanu dočekao jordanski prestolonaslednik Husein, član dinastije Hašemit kojoj je Velika Britanija pomogla i koja je 1923. priznala tadašnji Transjordan pod emirom Abdulahom (Abdullah) kao nezavisnu državu.

Princ Vilijam će posetiti inovacionu laboratoriju za mlade Jordance, obići fakultet povezan s britanskim Midlseks univerzitetom (Middlesex University), a razgovaraće i s decom sirijskih izbeglica, prenela je agencija AP.

Princ će sutra uveče otići u Jerusalim i to će biti prva zvanična poseta jednog člana britanske kraljevske porodice tom području.

Iako je rečeno da poseta nije politička i da je fokusirana na tehnologiju i zajedničke izraelsko-arapske projekte, vojvoda od Kembridža će se takodje sastati sa izraelskim i palestinskim liderima i posetiti ključna mesta u Jerusalimu koja su u fokusu decenijskog arapsko-izraelskog sukoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.