U trendu

Prisebnost vozača u Vroclavu spasila putnike od bombe

Samo prisebnost vozača spasila je danas putnike autobusa gradskog saobraćaja u Vroclavu na zapadu Poljske pošto je zaustavio autobus i hitro iz njega izneo bombu domaće izrade koja je odmah posle toga eksplodirala i lakše povredila jednu ženu.

„Jedan od putnika gradskog autobusa upozorio je vozača da je u autobusu sumnjiv lonacu najlon kesi. Vozač je zaustavio autobus da iznese sumnjivi predmet i obavesti dispečera. U trenutku kada se vraćao u autobus bomba je eksplodirala“, kazala je za Gazetu viborču portparolka gradskog saobraćajanog preduzeća u Vroclavu Agnješka Koženjovska.

Bomba domaće izrade, napravljena od lonca i sitnih metalnih komada ranila je lakšejednu stariju prolaznicu koja je sa površinskim povredama prevezena u bolnicu.

„Eksplodirala je mešavina hemijskih materija i komadića metala. Bomba je bila u loncu u najlon kesi. Tragamo ko ga je ostavio u autobusu. Saslušavamo svedoke“, kazao jePavel Petrikovski iz lokalne policije.

Poljska se poslednjih godina navikla na dojave o bombama u ministarstvima, institucijama i na aerodromima, ali sve su bez izuzetka bile lažne. Ovo je prvi put da neko, bez dojave ostavi pravu bombu domaće izrade u gradskom prevozu.

Da vozač nije reagovao tako hitro i da je bomba napravljena od ekspres lonca eksplodirala u autobusu tokom vožnje povredjenih i to ozbijnije bilo bi daleko više, konstatovala je policija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.