U trendu

Priveden šesti osumnjičeni u vezi s napadom u metrou u Londonu

Jedan muškarac uhapšen je noćas u okviru istrage o napadu improvizovanom bombom u londonskoj metro stanici, čime je ukupno šest osoba uhapšeno u vezi s tim napadom, javila je danas britanska policija.

Jedan 17-ogodišnji mladić uhapšen je noćas u skladu s važećim antiterorističkim zakonima u Tornton Hitu, predgradju Londona gde su i dalje u toku pretrage, saopštila je policija.

„Istraga brzo naprduje“, rekao je Din Hejdon, zvaničnik antiterorističkog odelenja policije, u saopštenju. On je dodao da je sada šest muškaraca pritvoreno i da se pretresi nastavljaju na pet lokacija i da će trajati još nekoliko dana.

Osumnjičeni se svi drže u jednoj policijskoj stanici južno od Londona. Prema britanskim antiterorističkim zakonima, osumnjičeni mogu da ostanu u pritvoru 14 dana bez optužnice.

Pretresi se vode pored Tornton Hita, na dva mesta u Njuportu u Velsu, odakle je trojica uhapšenih. Još dve operacije se vode u Sariju, jugozapadno od Londona, gde su živela prva dvojica uhapšenih muškaraca.

Jedan 18-ogodišnjak uhapšen je u subotu ujutru u luci u Doveru, odakle se prelazi na drugu stranu Lamanša. On je uhapšen dan posle eksplozije priručne bombe na stanici metroa Parsons Grin, kada je povredjeno 30 ljudi.

Prema britanskim medijima, radi se o Iračaninu bez roditelja koji je živeo na 20 kilometara od Londona, u kući uglednog starijeg para koji su bili njegova prihvatna porodica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar