U trendu

Pronadjena masovna grobnica blizu Faludže

Iračke snage pronašle su masovnu grobnicu s oko 400 tela u mestu kod Faludže koje nedavno oslobodjeno od Islamske države, rekli su danas irački zvanilčnici.

Tokom čišćenja mina u Saklavijahu, na manje od 10 kilometara od Faludže gde se vode borbe s Islamskom državom, bezbednosne snage su pronašle grobnicu s raspalim telima vojnika i civila, rekao je gradonačelnik tog mesta Džasim al-Muhamadi.

On je rekao da je većini ubijenih pucano u glavu i da su izgleda to učinili ekstremisti Islamske države, prenela je Sinhua.

Bezbednosni izvor iz provincije Anbar rekao je za Sinhuu da je u oblasti u kojoj je nadjena masovna grobnica, Islamska država krajem 2014. i početkom 2015, izvodila velike napade na vojnu bazu.

„Mnoge civile su teroristički ekstremisti pogubili zbog različitih optužbi, izmedju ostalog za špijuniranje za bezbednosne snage ili kršenje verskih pravila te ekstremističke grupe“, rekao j izvor.

Bezbednosne snage i udružene paramilitarne jedinice šiita i sunita pre dva dana su ušli u Saklavijah u okviru ofanzive za zauzimanje Faludže koja se nalazi 50 kilometara zapadno od Bagdada.

Snage pod kontrolom vlade se već mesecima bore za oslobadjanje ključnih gradova i mesta u provinciji Anbar od Islamske države koja je pokušala da napadne i Bagdad pošto je zauzela većinu Anbara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar