U trendu

Pronađene još dve žrtve požara u Kaliforniji

VAŠINGTON – U oblasti koja je izgorela u šumskom požaru koji već peti dan bukti u severnoj Kaliforniji, u blizini granice sa Oregonom, pronađena su još dva tela, čime je broj žrtava u najvećem požaru u toj američkoj saveznoj državi ove godine povećan na četiri, saopštili su zvaničnici.

Poslednje dve žrtve pronađene su u odvojenim kućama duž autoputa koji prolazi kroz zonu požara u Nacionalnoj šumi Klamat oko 500 km severno od San Franciska, navodi se u saopštenju koje je izdala šerifova kancelarija okruga Siskiju, prenosi Rojters.

Posmrtni ostaci još dvoje ljudi, koji su očigledno pokušavali da pobegnu od požara u poslednjem trenutku, otkriveni su u nedelju u izgorelom automobilu duž istog autoputa, saopštili su šerifovi zvaničnici.

Vlasti su navele da neće biti objavljene dodatne informacije o bilo kom od nastradalih dok se ne izvrši identifikacija i ne budu obavešteni njihovi najbliži rođaci.

Otkako je izbio u petak, požar je uništio više od 56.000 hektara šuma, visoke trave i grmlja, saopštili su vatrogasni zvaničnici u utorak, prenosi Rojters.

U utorak je izdata naredba za evakuaciju oko 4.500 ljudi, navela je portparol šerifa Kortni Krejder, navodeći da je oko 100 objekata izgorelo u plamenu.

Skoro 5.000 stambenih objekata širom okruga je ugroženo plamenom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.