U trendu

Propao još jedan dogovor o formiranju vlade Federacije BiH

SARAJEVO – U Federaciji BiH propao još jedan pokušaj za formiranje vlade, jer predsednica tog entieta Lidija Bradara i potpredsednici Refik Lendo i Igor Stojanović danas nisu postigli dogovor.

Lendo (SDA) nije dao potpis za formiranje vlade, a nakon sastanka je rekao da će njegova stranka rešenje ponuditi u narednih sedam do deset dana te da će nakon toga lično incirati novi sastanka.

„Osmorka će od SDA dobiti prihvatljivu ponudu. Ponudićemo nešto što je u interesu građana, što bi bilo dobro i prihvatljivo za Osmorku. Ne govorim o primeru i bilo kojem delu kada je u pitanju učešće SDA“, rekao je Lendo naglašavajući da je bolje i prihvatljivije da se domaći političari dogovore nego da visoki predstavnik donosi bilo kakvu odluku.

S druge strane, Stojanović kaže da je ono što radi Lendo kupovina vremena te da je i ranije najavljivao nove sastanke koji se nikada nisu desili.

„Mi nememo mehanizme kojim bi prevazišli ovu situaciju. Status quo je i dalje i nemamo novih informacija o imenovanju vlade“, rekao je Stojanović i naglasio da se Lendo i SDA hvataju za slamku kako bi ostali u vlasti na nivou BiH, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Takođe, Stojanović je rekao da Lendo priča o rešenjima koja još niko nije video.

Rok za formiranje FBiH istekao je 6. aprila, a nakon toga je visoki predstavnik pozvao lidere stranaka da se što pre dogovore ili će u protivnom biti prinuđen da iskoristi bonska ovlašćenja i nametne formiranje vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar