U trendu

Propao još jedan pokušaj dogovora o izboru predsednika FBiH

SARAJEVO – U Sarajevu je danas propao još jedan pokušaj dogovora o izboru predsednika Federacije BiH, jer na sastanak nije došao treći član rukovodstva ovog entieta Refik Lendo.
Na pres konferenciji nakon propalog sastanka Stojanović je rekao da se Lendo nije odazvao pozivu.

Član rukovodstva Igor Stojanović je novinarima rekao da se Lendo sinoć bio kontaktiran, ali da se nije pojavio, a da Lidija Bradara i on nisu želeli da prejudiciraju nikakvu odluku u njegovom odsustvu.

„Mi nemamo neki rok u kojem treba izabrati predsednika i upravo je to ono što ne želimo dozvoliti s obzirom da je javnost upoznata da imamo tehničku vladu više od četiri godine. Mi želimo preuzeti odgovornost i raditi. Ovako bilo ko od nas troje može razvlačiti taj rok u nedogled“, kazao je Stojanović, preneo je sarajevski portal Klix.

Bradara je izrazila žaljenje što se Lendo nije pojavio i dodala da ih to nije iznenadilo i da su to znali još sinoć.

„Ne postoje propisane procedure ko saziva taj sastanak. Mi smo što se nas tiče već potvrđeni u parlamentu i ta priča je što se tiče predsednika i potpredsednika završena“, rekla je Bradara.

Istakla je da se boji da će trenutna situacija potrajati.

„Ono što kažu procedure i što prepoznaje izborni zakon i što kaže Ustav FBiH mi treba između sebe da se dogovorimo. Ukoliko ne bude dogovora moramo obavestiti Zastupnički dom da se nismo dogovorili, onda bi Zastupnički dom odredio ko je predsednik, a ko potpredsednik „, rekla je Bradara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar