U trendu

Protest iko na dnevnom redu nije odluka o državljanstvu

PODGORICA – Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva ipak nije na dnevnom redu današnje sednice vlade, preneli su podgorički mediji.

Najava da bi vlada mogla da raspravlja o toj odluci na današnjoj sednici izazvala je burnu reakciju crnogorske političke javnosti.

Portal RTCG, pozivajući se na nezvanična saznanja iz vlade, piše da za danas nije bilo ni planirano da se ta odluka nađe na dnevnom redu sednice.

Ovom odlukom Vlade Crne Gore je predviđeno da Crna Gora može dobiti još 13 do 15 hiljada glasača koji imaju privremeni boravak, a sada su uglavnom državljani Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine, dodaje portal.

Pripremljen je, takođe, i Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta, koji bi za posledicu imao oduzimanje biračkog prava oko 40.000 crnogorskih državljana iz dijaspore.

Iako odluka o državljanstvu nije na dnevnom redu pripadnici i simpatizeri Patriotsko-komitskog pokreta i DPS-a, koji se protive ovoj odluci okupili su se na protestu ispred zgrade vlade.

Okupljeni, koji nose crnogorske simbole, su pokušali da sruše zaštitnu ogradu postavljenu ispred zgrade vlade, pišu podgoričke Vijesti.

Vređali su policajce, vikali im „banda izdajnička“ i „izdaja“ i gađali ih jajima.

Protest je organizovn uprkos epidemiološkim merama među kojima je zabrana međugradskog saobraćaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar