U trendu

Protest protiv odluke Šmita da izmeni Izborni zakon

SARAJEVO – U Sarajevu su za večeras u 19 sati najavljen mirni protest ispred Kancelarije visokog predstavnika (OHR) Kristijana Šmita protiv nametanja odluke o izmeni Izborni zakon i Ustava FBiH.

Opšti izbori u BiH biće održani 2. oktobra.

Na protest su proglasom pozvali SDP, a pridružio se i DF, Dervo Sejdić koji je još ranije uputio poziv građanima, potom Građanski savez, PDA, NES i druge stranke i javne ličnosti.

Dervo Sejdić, predsednik romskog informativnog centra u Sarajevu, koji je prvi pozvao na proteste protiv odluke Šmita smatra da, kako kaže, „više nije vreme da ćutimo i čekamo“.

„Vreme je da dignemo glas i jasno kažemo kakvu Bosnu i Hercegovinu žele naši građani. Zato pozivamo sve političke subjekte, organizacije civilnog društva, kao i sve građanke i građane Bosne i Hercegovine da u ponedeljak 25. jula u 19:00h uzmu učešće u mirnim protestima pred sedištem OHR-a u Sarajevu“, navodi se u proglasu.

Oni pozivaju sve stanovnike Bosne i Hercegovine koji, kako kažu, vole svoju domovinu, jedinstvenu, multietničku, nedeljivu i suverenu, a koji u planiranom nametanju odluke visokog predstavnika prepoznaju pretnju opstanku takve Bosne i Hercegovine…“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.