U trendu

Protesti protiv klimatskih promena,u NY uhapšeno 16

NJUJORK – Najmanje 16 osoba je uhapÅ¡eno u Njujorku zbog blokade saobraćaja tokom odrÅŸavanja protesta protiv klimatskih promena.

Protest je odrşan ispred Američkog muzeja prirodne istorije, a njime su se srednjoškolci pridruşili hiljadama srednjoškolaca širom sveta, prenosi AP.

I sredbnjoškolci u San Francisku protestovali su zajedno sa svojim roditeljima zahtevajući ozbioljnije akcije protiv klimatskih promena.

Grupa od oko 1.000 učenika uzviklivala je „Klimatske promene nisu laÅŸ, ne ÅŸelimo da naÅ¡a planeta umre“, a pre protestnog marÅ¡a ulicama tog grada, demonstranti su se kratko zadrÅŸali ispred kancelarije kongresmenke Nensi Pelosi zahtevajući nov sporazum o klimatskim promenama.

Protesti su odrÅŸani i ispred Kapitol hila u VaÅ¡ingtonu gde su nosili transparente na kojima je pisalo „Åœelim da paničite“, „Vreme prolazi“, „To je naÅ¡a budućnost“.

U petak je hiljade đaka Å¡irom sveta napustilo učionice kako bi protestovali protiv klimatskih promena, a u akciji koju je započela Å¡vedska tinejdÅŸerka Greta Tunberg protestima ispred Å¡vedskog parlamenta, učestvovali su učenici iz oko 100 zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.