najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Protesti protiv turske vlade u Kelnu, povređen policajac

Oko 20.000 osoba okupilo se danas u nemačkom gradu Kelnu na protestu protiv vlade turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, tokom kojih je došlo do sukoba policije sa grupom Kurda, u kojima je povređen jedan policajac.

Na protestu u industrijskom delu grada, duž reke Rajne, okupili su se prokurdski demonstranti i pripadnici verske manjine Alevi kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo zbog Erdoganovih mera nakon neuspelog pokušaja vojnog puča u Turskoj.

Grupa od između 200 i 300 mladih Kurda odvojila se od glavnog protesta, a nekoliko pripadnika te grupe je odvedeno u pritvor pošto su gađali policajce kamenjem i flašama, saopštili su lokalni zvaničnici.

Jedan policajac lakše je povređen tom prilikom.

Prema navodima policije, mnogi mladi su nosili maske, a pojedini i zabranjene oznake Radnicke partije Kurdistana (PKK), preneo je AP.

Hiljade Kurda okupilo se nedavno u nekoliko evropskih gradova u znak protesta protiv hapšenja prokurdskih političara u Turskoj.

Lideri turske prokurdske opozicione Narodne demokratske partije (HDP) nedavno su uhapšeni u okviru istrage o terorizmu, što je izazvalo osudu Zapada zbog oštrih mera protiv disidenata pod mandatom Erdogana.

Više od 110.000 zvaničnika, uključujući sudije, nastavnike, policjajce i civilne službenike, pritvoreno je ili suspendovano posle neuspelog pokušaja puča u julu.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike