najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Protesti u Americi: Spaljena lutka sa likom Donalda Trampa (foto, video)

U gradovima koji važe za baze Demokratske partije u SAD održani su protesti protiv novoizabranog predsednika Donalda Trampa, a skup je organizovan i u blizini Bele kuće u Vašingtonu.

Kako javlja Si-En-En, pored prestonice, protesti su održani još i u Njujorku, Atlanti, Ostinu, Bostonu, Čikagu, Denveru, Filadelfiji, Portlandu, San Francisku i Sijetlu.

Američka TV mreža navodi da su demonstranti preplavili ulice i skandirali slogane protiv Trampa.

Učesnici protesta u Los Anđelesu spalili su glavu sa likom Donalda Trampa, zapalili vatru na ulici i blokirali saobraćaj u sredu uveče.

https://twitter.com/OmerRehman/status/796633000058437632

Mirni protesti se održavaju u 10-ak gradova u SAD, a neki od učesnika nose transparente sa natpisom “Nije naš predsednik” i “Ljubav nadjačava mržnju” (Love Trumps Hate), što je bio jedan od slogana kampanje kandidatkinje Demokratske stranke Hilari Klinton.

U Njujorku u blizini Trampovog liksuznog prebivališta, učesnici protesta su nosili transparent “Šutnuti Trampa”, a policija je u tom gradu sa više od osam miliona stanovnika uhapsila 15 demonstranata.

Navodi se da se na demonstracijama u Njujorku okupilo,oko 5.000. Među temama zbog kojih su demonstranti uzvikivali slogane u blizini “Trampove kule” bila su pitanja imigracije i druge kontroverzne teme iz kampanje.

U Vašingtonu, nekoliko stotina ljudi se okupilo pred Belom kućom noseći transparente “Imamo pravo glasa” i “Obrazovanje za sve”.

Si-En-En navodi da su u Čikagu učesnici protesta šetali ulicom Lejk šor drajv u kojoj je obično gust saobraćaj i nosili transparente, a čule su se i vulgarne uvrede na račun Trampa

U Oklandu u Kaliforniji, učesnici protesta bacali su flaše i petarde na policajce, nekoliko njih je i povređeno, a zapaljena su i dva policijska automobila.

U tom gradu razbijeni su izlozi prodavnica i prevrnute su kante za đubre.

Širom zemlje održavaju se protesti i na Univerzitetima, a u pojedinim gradovima studenti održavaju protestne šetnje.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike