U trendu

Protesti u Venecueli zbog pogibije 22.godišnjeg mladića

Demonstranti, koji gotovo tri meseca protestuju protiv predsednika Nikolasa Madura, u petak blokirali ulice u Karakasu i drugim gradovima širom zemlje, protestujući zbog pogibije 22-godišnjeg Davida Valjenilje, 75. žrtve od početka protesta u ovoj zemlji, javlja AFP.

Valjenilja je ubijen tokom protesta u četvrtak u blizini vazduhoplovne baze u Karakasu, saopštili su zvaničnici i opozicioni lideri.

Demonstranti su uzvikivali parole protiv predsednika Venecuela među kojima i „Maduro, kukavica, ubica studenata“, preneo je AFP.

Ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol priznao je da je vojna policija ubila mladića, nakon što su mediji objavili snimke ubistva.

Maduro je na konferenciji za novinare rekao da je policiji bilo dozvoljeno da koristi samo vodene topove i suzavac protiv demonstranata, a ne i bojevu municiju.

Protesti protiv Madura počeli su 1. aprila, demonstranti optužuju predsednika Madura za nestašicu hrane, lekova i osnovnih životnih proizvoda poput sapuna, pa čak i toalet papira i traže održavanje prevremenih izbora.

Proteste u Venecueli najčešće su pratili sukobi izemđu demonstranata i policije, pa je do sada poginulo 75, povređeno više od 1.000 i uhapšeno više od 3.000 ljudi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar