Prva sudija muslimanka u SAD nađena mrtva u reci Hadson

Tamnoputa pravnica, koja je postala prva muslimanka koja je postala sudija u SAD, pronađena je mrtva u vodi njujorške reke Hadson u sredu, saopštila je danas policija.

Šeila Abdus Salam, 65-ogodišnja sudija njujorškog najvišeg suda, pronađena je kako pluta pored zapadnog dela Menhetna , saopštio je portparol policije, prenosi Glas Amerike.

Policija je izvukla potpuno odeveno telo Abdus-Salemove iz vode i na licu mesta je ustanovljena njena smrt. Njena porodica identifikovala je telo i biće obavljena autopsija, kako bi se utvrdio uzrok smrti, rekao je portparol.

Abdus-Salam, rođena u Vašingtonu , postala je prva Afroamerikanka koja je postavljena za sudiju Apelacionog suda kada je guverner Mario Kumo, demokrata, proglasio za sudiju visokog suda 2013. godine.

Prema Prinston enciklopediji američke političke istorije, Abdus-Salam je bila prva muslimanka koja je služila kao sudija u SAD.

Citirajući anonimni izvor, Njujork post javio je da je prijavljen nestanak Abdus-Salamove iz njenog doma ranije u sredu. Pokušaji da se stupi u kontakt sa njenom porodicom nisu imali uspeha.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.