U trendu

Prvo povlačenje: Tereza Mej neće s Trampom u rat

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej je tokom razgovora sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom izjavila da London treba da dobije više dokaza za navodni hemijski napad u Siriji pre nego što se pridruži vojnoj intervenciji u toj zemlji, piše list „Tajms“.

Tereza Mej je juče saopštila predsedniku Donaldu Trampu da Britaniji treba više dokaza o navodnom hemijskom napadu koji je izveo Asadov režim, pre nego što se pridruži bombardovanju Sirije.

List navodi da britanska premijerka nije pristala da učestvuje u „brzom kažnjavanju“.

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad u sirijskom gradu Dumi u Istočnoj Guti. Moskva je negirala informacije o bombi sa hlorom koju su, navodno, bacili sirijski vojnici. Ministarstvo inostranih poslova Rusije je saopštilo da je cilj dezinformacija o primeni otrovnih supstanci u Siriji da se ograde teroristi i opravda moguća vojna intervencija spolja.

Ruski Generalštab je još 13. marta saopštio da militanti pripremaju insceniranje upotrebe hemijskog oružja u Istočnoj Guti. Oni su smatrali da će SAD to pokušati da iskoriste kako bi napale Siriju.

Predsednik SAD Donald Tramp je obećao da će odluku o Siriji doneti do srede. Spremnost da učestvuje u bombardovanju izrazio je predsednik Francuske Emanuel Makron.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. kojeimedadam

    :confused: Oprečne vesti na Krstarici…ili…je i Tereza Mej – POBRLJAVILA 😆

  2. Anonimni

    dakle, prve su rakete trebali ispaliti britanci.

  3. Anonimni

    Hahahaha,treba napasti V.B.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike