U trendu

Psovali Putina uživo na televiziji, reagovao i premijer (video)

Gruzijski premijer Mamuka Bahtadze osudio je nedavno korišćenje psovki tokom programa na opozicionoj televiziji „Rustavi 2“ na račun ruskog predsednika Vladimira Putina ocenivši da je u pitanju čista provokacija.

„To što smo videli na programu televizije ’Rustavi 2’ je obična, odvratna provokacija sa pokušajem da se dodatno destabilizuje situacija u našoj zemlji. To je apsolutno neprihvatljivo“, rekao je on.

Prethodno je voditelj na toj televiziji Georgij Gabunija na ruskom jeziku izrekao nekoliko psovki na račun ruskog predsednika, iako mediji nisu preneli šta je konkretno on rekao.

Ubrzo su stigle velike količine komentara na društvenim mrežama sa osudama na račun voditelja, a mnogi su izrazili bojazan da bi takve izjave mogle dodatno da naruše već krhke rusko-gruzijske odnose. Ispred zgrade televizije juče se okupio veliki broj građana koji su protestvovali protiv voditelja Gabunija i uprave televizije, a neki su bacali kamenice prema zgradi. Policija je odmah stigla kako bi sprečili dalje incidente.

Čak se i direktor te televizije Nika Gvaramija oglasio po tom pitanju rekavši da je, iako se slaže sa stavom voditelja, korišćenje psovki na televiziji neprihvatljivo.

(Sputnjik)

Napišite komentar