Pucnjava na sahrani člana Hamasa, dvoje ubijeno

BEJRUT – Najmanje dva Palestinca danas su ubijena, a sedam osoba je ranjeno u pucnjavi, koja je izbila tokom sahrane pripadnika palestinskog Hamasa, koji je pre nekoliko dana poginuo u eksploziji u izbegličkom kampu u Libanu, saopštili su plaestinski i libanski zvaničnici, a prenela je i libanska državna novinska agencija.

Nacionalna novinska agencija objavila je da je izbila svađa tokom sahrane, koju je organizovao Hamas, prenosi AP.

Za sada još nije poznato ko je započeo pucnjavu u kampu, u kojem je u petak uveče ođeknuo niz eksplozija. U eksplozijama je poginuo jedan pripadnik Hamasa.

Sporan je i uzrok eksplozija. Hamas tvrdi da je eksploziju izazvao kratak spoj u skladištu boca sa kiseonikom, dok je jedan libanski bezbednosni zvaničnik rekao da je do eksplozije došlo u skladištu municije.

Današnjoj sahrani stradalog pripadnika Hamasa prisustvovao je veliki broj ljudi.

Do pucnjave je došlo pre nego što je njegovo telo dovezeno do mesta gde se održavala sahrana, ali još nije poznato šta je uzrok pucnjave.

Neimenovani libanski bezbednosni zvaničnik rekao je da izveštaji iz kampa ukazuju na to da su sukobi izbili između rivalski palestinskih frakcija.

Jedan palestinski zvaničnik rekao je da su se na sahranu krišom ubacile osobe i da su iskoristile priliku da pucaju na prisutne.

Kako je naveo, jedna povređena osoba je u kritičnom stanju.

Prema navodima drogog palestinskog zvaničnika, dok se iz 21 puške ispaljivao počasni plotun za pokojnika, zalutali hici ubili su dve osobe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar