U trendu

Orlando: 50 poginulih u pucnjavi u klubu

Broj žrtava pucnjave i napada na noćni klub u Orlandu porastao je na 50, saopštio je gradonačelnik tog grada Badi Dajer.

Policija je prethodno saopštila da ispituje da li je napadač delovao sam.

Kako je policija navela, nema indicija da postoji povezanost između ovog napada i ubistva pevačice Kristine Grimi u Orlandu, javio je AFP.

U međuvremenu, FBI je saopštio da je moguće da je napadač imao sklonosti ka islamističkom ekstremizmu, navodi AFP.

On je otvorio tokom noći vatru u gej noćnom klubu u Orlandu i zabarikadirao se zajedno sa taocima, javljaju svetski mediji pozivajući se na svedoke i policiju.

Na Fejsbuku nalogu kluba „Plus najt“, gde se dogodio incident, u dva časa po lokalnom vremenu je objavljena „hitna poruka“, u kojoj je svima poručeno da napuste klub i „nastave da trče“, prenose mediji.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi kako se ranjenima pruža pomoć na licu mesta, navodi Bi-Bi-Si.

Antoni Tores, jedan od svedoka, naveo je na svom nalogu na Fejsbuku da je izašao iz kluba neposredno nakon što je čuo pucnjavu dodajući da su ljudi „vrištali da ima mrtvih“.

Identifikovan napadač 

Napadač iz noćnog kluba identifikovan je kao američki državljanin avganistanskog porekla Omar Maten, javili su američki mediji.

Tv mreža CBS, citirajući izvore iz službi bezbednosti, javila je da je on rođen 1986. i da je živeo u gradu Port  Sent Lusi u Floridi.

Mreža je, takođe, objavila da Maten, koji je poginuo u obračunu sa policijom nakon talačke krize u klubu, nije imao kriminalni dosije, a da vlasti ispituju da li je imao veze sa islamskim ekstremizmom, prenosi AFP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.