U trendu

Pucnjava u Istanbulu: Uhapšene dve naoružane osobe

Pucnjava se čula danas blizu ulaza u palatu Dolmabahče u Istanbulu, zdanju iz otomaske ere popularnom među turistima, gde je smeštena i kancelarija turskog premijera u Istanbulu, izvestila je turska agencija Dogan.

Turska policija je uhapsila dve naoružane osobe blizu mesta pucnjave, a za sada nema izveštaja o povređenima.

Turska agencija je navela da su meta napadača, koji su imali automatsko oružje, bili policajci raspoređeni na ulazu u palatu.

Ambulantna kola su poslata na područje oko palate, nakon izveštaja o pucnjavi, objavio je dnevnik „Hurijet“ na svom veb sajtu.

Policija je zatvorila okolne puteve, preneo je Rojters.

Neki lokalni mediji su izvestili da se dogodila i eksplozija, ali o tome nema nezavisne potvrde.

Premijer Ahmet Davutoglu je bio u prestonici Ankari u trenutku kada su se pojavile informacije o napadu i nije prekinuo svoj govor koji je emitovan uživo na državnoj televiziji.

Turska je u stanju pojačane pripravnosti od kako je prošlog meseca pokrenula „sinhronizovan rat protiv terora“, koji obuhvata vazudušne udare na položaje Islamske države u Siriji i kurdskih pobunjenika na severu Iraka.

Ova država se suočava i sa pretnjom levičarskih ekstremista iz organizacije Revolucionarni narodni oslobodilački front (DHKP-C), koji su početkom avgusta preuzeli odgovornost za napad na američki konzulat u Istanbulu u kome su dve žene pucale na zgradu konzulata.

Jedna od žena napadača ranjena je u razmeni vatre, ali drugih povređenih nije bilo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.