U trendu

Pupovac i Žigmanov potpisali Deklaraciju o saradnji

ZAGREB – Predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i lider Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac i ministar u Vladi Srbije za ljudska i manjinska prava i lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov potpisali su danas u Zagrebu Deklaraciji o saradnji Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji.

Oni su Deklaraciju potpisali u prisustvu velikog broja medija prisutnih na pres konferenciji, koji su bili veoma zainteresovani za sutrašnji dolazak šefa srpske diplomatije i prvog potpredsednika srpske vlade Ivice Dačića na tradicionalni božićni prijem SNV-a, gde će biti i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

“Deklaracija o saradnji sadrži sve ključne, vitalne tačke od interesa za Hrvate u Srbiji, kao i za Srbe u Hrvatskoj, a koje se tiču i svih prava i okolnosti u kojima se ta prava ostvaruju”, rekao je Pupovac.

On je izrazio zadovoljstvo što će Žigmanov prisustvovati sutrašnjem svečanom prijemu.

A Žigmanov je istakao da nije slučajno tu i da nisu slučajno ratifikovali i potpisali dokument o saradnji.

„Ovde sam da posvedočim ono što je temeljno poslanje i misija Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, a to je da osim stvaranja ključnih pretpostavki za poboljšanje položaja hrvatskog naroda u Republici Srbiji, da to činimo odgovorno i artikulisanjem tog interesa da stvaramo prakse koje će omogućiti da se ta platforma realizuje u širim državnim, društvenim i narodnosnim okvirima“, rekao je Žigmanov.

U tom smislu, kazao je, naša saradnja sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj je prirodna jer je deo naših temeljnih političkih okvira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.