Pupovac: Lista SDS S patriotskija od domoljuba

KARLOVAC – Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i nosilac liste te stranke na izborima za Evropski parlament Milorad Pupovac izjavio je danas na predizbornom skupu u Karlovcu da je lista SDS S patriotskija od onih koji sebe nazivaju domoljubima, a rade na razbijanju Evrope i na razjedinjavanju Hrvatske, prenosi Hina.

Pupovac je rekao kako će osnovni princip rada SDS S-ovog evroposlanika biti – za Srbe jednake u Hrvatskoj, za Hrvatsku jednaku u EU, kao i da će se u Evropskom parlamentu žestoko boriti za sve manjine, ma kojeg identiteta ili roda bile.

„Ovom kampanjom u kojoj nam podršku daju i Ćiro Blažević i Nikica Gabrić i još neki viđeniji Hrvati, želimo postići da vidite da niste sami. Znamo da je i za Hrvate teret netolerancija prema Srbima, deo građana se zasitio toga da se deo sugrađana drži izolovanima od ostatka društva, a da oni sami nemaju slobodu političkog izbora, slobodnog i nesmetanog“, rekao je Pupovac.

Navodi se da se on obratio prisutnima u majici sa ćirilično-latiničnim natpisom „Rođen u Hrvatskoj“, u skladu sa kampanjom te stranke.

Drugi na listi SDS S Dejan Jović, obučen takođe u majicu sa ćirilično-latiničnim natpisom „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?“, rekao je da i 30 godina od kraja Hladnog rata i pada Berlinskog zida još nisu ostvareni obećana sloboda, ujedinjena Evropa, ljudska prava i jednakost.

„Danas nije problem samo biti Srbin u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je danas problem reći slobodno šta misliš o čitavom nizu pitanja, makar da si i Hrvat. Ako si i Ćiro Blažević, a podržiš SDŠ, odmah ti nalepe etiketu i pišu umrlice, prete, sledi govor mržnje. A to nije samo naš problem, to je problem celog društva. Ako nosiš srpsko prezime, odmah se misli da nisi domoljub. A mi očekujemo od naše domovine da ona zna da je naša domovina“, rekao je Jović.

On je pozvao birače, Srbe i Hrvate da, žele li slobodno, demokratsko i tolerantno društvo, podrže listu SDS S u neđelju na izborima, jer smatra da bi osvajanje jednog mandata bio prvi, možda prekretnički korak, da i predstavnik manjine može biti izabran u Evropski parlament, jer SDS S nije samo manjinska već i građanska stranka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.