U trendu

Putin i Kina čestitali Al-Asadu na pobedi

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Bašaru al-Asadu na pobedi na predsedničkim izborima u Siriji, objavio je danas Kremlj.

„Izborni rezultati su potpuno potvrdili vaš politički prestiž. Građani Sirije veruju politici vođenoj pod vašim liderstvom. Radili ste ka stabilizaciji situacije u Siriji najbrže što ste mogli i ojačavali državne institucije“, piše u Putinovoj čestitki, preneo je TAS S.

Putin je takođe dodao da Rusija namerava da održi podršku sirijskim partnerima u borbi protiv terorizma i ekstremizma, kao i da promoviše proces političkog dogovora i državnog oporavka posle konflikata.

Uz Putina, i Kina je čestitala danas Asadu na osvajanju četvrtog mandata, za koje politički protivnici i Zapad tvrde da je ostvarena prevarom, preneo je Rojters.

Iako su ga kritikovale SAD, Francuska, Nemačka, Italija i Velika Britanija, sirijski lider je nastavio da dobija jaku podršku od Kine.

„Kina i Sirija su tradicionalno dobri prijatelji. Kina čvrsto podržava Siriju u očuvanju suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta“, poručio je portparol ministarstva spoljnih poslova Kine DŽao Liđijan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.