U trendu

Glavobolja za Putina: Šta Trampu da odsvira na klaviru?

Rusija je svog predsednika, Vladimira Putina, prikazala kao čoveka od akcije, jahača konja, hokejaša i držaoca crnog pojasa u džudou – a sada i kao pijanistu, međutim, ne zna šta bi odsvirao svom američkom kolegi, Donaldu Trampu.

Na pitanje jednog novinara na konferenciji za štampu, šta bi odsvirao Trampu, Putin je rekao da ne zna.

„Ne znam. Mislim da bismo morali da se sastanemo sa njim i na osnovu rezultata odlučimo melodiju“, odgovorio je Putin.

Ruski predsednik odsvirao je nekoliko kompozicija iz sovjetskog doba na klaviru, dok je čekao da se sastane sa predsednikom Kine Si Đinpingom u Pekingu u nedelju.

Pesme „Moskovski prozori“ i „Noćna pesma“ datiraju u period kada je on odrastao i posvećene su njegovom rodnom gradu Sankt Peterburgu i Moskvi, navodi Rojters.

„Ne mogu da kažem da sam svirao. Samo sam dodirivao tipke prstima. Šteta što klavir nije valjao i bilo je teško svirati. Mislio sam da će video biti za privatnu upotrebu, ali to je u redu. Nadam se da vas nisam razočarao“, rekao je Putin.

Video je naišao na oduševljenje među žiteljima Kine, koji su ga pohvalili, među kojima i jedan korisnik, koji je rekao da uopšte ne svira loše.

Drugi je rekao da je Putin ostvareni tajni agent, jer može sve da radi, misleći na njegovu prošlost u KGB-u.

Međutim, širom sveta, video je naišao na mešovite na reakcije. Jedan od korisnika na Tviteru poručio je Putinu da ne napušta svoj dnevni posao, navodi AFP.

AP podseća da je Putin 2010. pokazao da je talentovan za muziku. Tada je na jednom humanitarnom koncertu izašao na binu i u pratnji džez orkestra otpevao poznatu pesmu „Bluberi hil“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)