U trendu

Putin: Moguća je planetarna katastrofa (video)

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da „vojna histerija oko Severne Koreje može voditi ka planetarnoj katastrofi i gubitku velikog broja života“. Putin nije želeo da odgovori na pitanja o tome da li je razočaran u Trampa, već je kratko rekao da on i Tramp nisu mlada i mladoženja.

Putin je to rekao na konferenciji za novinare poslednjeg dana BRICS konferencije (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) koja se održava u Kini.

„Pjongjang neće odustati od svog vojnog programa pod pritiskom sankcija i vojnih pretnji“, kazao je Putin.

Severna Koreja je odabrala da se konfrontira sa svetom, pa uspešno razvija nuklearno naoružanje.Oni će jesti travu, ali svoj program neće zaustaviti sve dok se ne osećaju sigurnim. Šta može vratiti i obnoviti sigurnost? Obnova međunarodnog prava, rekao je Putin.

Putin o Trampu: Nismo mi mlada i mladoženja

Putin se danas uzdržao od kritika na račun predsednika SAD Donalda Trampa. Na konferenciji za novinare u Sjamenu, gde učestvuje na samitu BRIKS-a, Putin nije želeo da odgovori na pitanje da li je razočaran u Trampa niti da li misli da je američki predsednik „naivan“.

Kako su prenele ruske agencije, Putin je kratko odgovorio da Tramp i on nisu mlada i mladoženja.

Upitan kakav bi bio stav Rusije u slučaju da američki predsednik bude opozvan, Putin je odgovorio da bi bilo „sasvim pogrešno“ da Rusija komentariše američku unutrašnju politiku.

Vašingtonu je u julu poručeno da smanji broj svojih diplomata u Rusiji sa 755 na 455, što odgovara broju ruskih diplomata koji borave u SAD.

Međutim, Putin je danas objasnio da od 455 ruskih diplomata u SAD njih 155 rade pri misiji UN tako da bi broj američkih predstavnika u Rusiji trebalo smanjiti za dodatnih 155.

2 komentara
  1. Misko

    Obnove međunarodnog prava nema dok: Medlin Olbrajt Vilijam Voker Bil Klinton Toni Bler Havijer Solana Voren Cimerman Havijer Solana Ricard Holbuk i ostala fašistička ekipa ne budu osudjeni.

    1. Dragana

      Mladić,Haradinaj i Karadžić takođe.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike