U trendu

Putin naredio proveru borbene gotovosti

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je odluku vrhovnog komandanta Vladimira Putina o novoj iznenadnoj proveri borbene gotovosti oružanih snaga.

Vežba će zahvatiti južni, zapadni i centralni okrug, kao i Severnu flotu, Vazdušno-kosmičke snage i Vojno-desantne snage, saopštio je general Sergej Šojgu.

„Danas će u skladu sa odlukom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije početi još jedna u nizu iznenadnih provera. Vojske Južnog, dela snaga Zapadnog i sredstava Zapadnog i Centralnog vojnog okruga, Severne flote, Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga i Vazdušno-desantnih saga od 7 časova po moskovskom vremenu proveriće borbenu gotovost“, objavio je Sergej Šojgu na sednica kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije.

Kako navodi Sputnik, provera će trajati od 25 do 31. avgusta. Prema najavama Šojgua, u Južnom vojnom okrugu je u toku aktivna priprema strateških vojnih vežbi „Kavkaz-2016“.

„Organi vojne uprave, vojnih jedinica i odreda za specijalnu i materijalno-tehničku logistiku su tokom 12 specijalnih vežbi izvršavali zadatke blagovremenog rasporedivanja trupa“, rekao je ministar.

Ministar je naložio da se informišu vojni atašei stranih država o početku iznenadne provere borbene gotovosti vojske, prenosi Sputnik.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike