U trendu

Putin NAREDIO: Ruska vojska i mornarica da imaju najmodernije oružje

Ruska vojska i mornarica moraju biti opremljene najmodernijim oružjem koje uzima u obzir moguće promene u strategiji i taktikama ratovanja u budućnosti, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći o novom ruskom programu naroužanja.

„Ako želimo da budemo u čelu, ako želimo da pobeđujemo, moramo biti najbolji“, istakao je Putin, dodavši da ključne odredbe novog programa imaju za cilj da obezbede zagarantovano strateško odvraćanje, a u slučaju spoljne pretnje – njenu efikasnu neutralizaciju, prenosi Tas s.

On je, otvarajući desetu rundu sastanaka sa glavnim predstavnicima ruske odbrambene industrije i najvišim vojnim zvaničnicima, rekao da se privodi kraju izrada nacrta novog državnog programa nabavke oružja.

„Borbene sposobnosti vojske zavisiće od primene tog programa u narednoj deceniji i u dugoročnoj perspektivi, te je nužno temeljno analizirati sve naše planove“, ukazao je Putin.

Prema njegovim rečima, primena tog programa zavisiće od sposobnosti kompanija u sektoru odbrane i istraživačkih centara.

Kako je objasnio, ključno je ne samo razviti napredne tehnologije i model oružja koji zadovoljavaju relevantne zahteve Ministarstva odbrane, već i biti spreman za brzo organizovanje njihove masovne proizvodnje.

Takođe, Putin je pozvao da se posebna pažnja u novom programu posveti koordinisanju nabavke oružja sa izgradnjom vojne infrastrukture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar