Putin naredio vanrednu proveru borbene gotovosti vojske

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas vanrednu proveru borbene gotovosti ruske vojske centralne vojne oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Prema naredenju, vojnici u centralnom okrugu su dovedeni u punu borbenu gotovost od 9.30 sati po moskovskom vremenu“, potvrdio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenela je agencija Rojters.

Šojgu je naveo da će vanredna vojna vežba trajati do 12. septembra i da uključuje i padobrance i vazduhoplovstvi vojni transport, kao i neke avione iz drugih vojnih okruga.

„Moramo da proverimo mogućnosti padobranaca kada su rasporedeni na velikim udaljenostima i njihove spremnosti da naprave sletanja na nepoznate aerodrome“, rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, poslednje vojne vežbe uključivale su civile iz ministarstava zdravlja i poljoprivrede, a predviđene su kao test njihove spremnosti da izvršavaju svoje zadatke u ratnim uslovima.

Ruska centralna vojna oblast prostire se od regiona širom reke Volge do Urala i Sibira, a uključiće i daleki sever Rusije.

Rusija je od nedavno intenzivirala vanredne provere svoje vojske, testirajući borbenu gotovost od Arktika do Dalekog Istoka od kako su odnosi sa Zapadom pali na nizak nivo zbog ukrajinske krize.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike