U trendu

Putin o napadu na Siriju: Ponavljaju se Jugoslavija, Irak i Libija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je trenutna eskalacija situacije oko Sirije destruktivna za celokupan sistem međunarodnih odnosa, te da će istorija postaviti stvari na svoje mesto „kao što je već ustanovljeno da je Vašington odgovoran za masakr u Jugoslaviji, Iraku i Libiji.

SAD i njihovi saveznici napali su vojne i civilne objekte u Siriji kršeći povelju UN i međunarodno pravo, bez odobrenja Saveta bezbednosti, rekao je Putin.

„Rusija najoštrije osuđuje napad na Siriju, u zemlji u kojoj ruski vojnici pomažu vlastima da se izbore sa terorizmom“, istakao je.

On je dodao i da će Rusija sazvati hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN kako bi se razmotrilo agresivno ponašanje SAD i njihovih saveznika u Siriji.

Putin je rekao i da agresija na Siriju dodatno komplikuje već tešku humanitarnu situaciju u zemlji, kao i da inicira novi talas migranata.

Ruski predsednik je naglasio i da Vašington svojim akcijama podstiče terorizam i donosi stradanja građanima Sirije.

„Grupa zapadnih zemalja je na najciničniji način zanemarila činjenicu da su stručnjaci Međunarodne organizacije za hemijsko oružje i pokrenula vojnu operaciju pre zvaničnih rezultata istrage“, zaključio je Putin

(Sputnjik)

6 komentara
 1. Anonimni

  Momci,malo niste upuceni.Ovo je sve dogovoreno,ovaj da sacuva obraz a mete su dogovorene.Nema povredjenih.Dalje se radi na rusenju Americke vlade u senci.Da je demokratija tamo pobedila vec bi odavno bilo,sto ne valja.Dali mozete da zamislite kolika je ta moc kada 99% zapada jos veruje u ono sto nije bilo.Jaki su oni jos iako je ovaj predsednik.Malo strpljenja,pamet nekad resava sve.

 2. Rusofil

  Sada je sve jasno. U ponedeljak ujutro, u 08.00 h da na stolu Komande Nato stoji molba Srbije za prijem u pakt. Pa da li sutra trebamo da imamo ruske snage u Nišu i Kraljevu, a oni mirno da ciljaju Beograd i Novi sad!

 3. Dario

  Gdje je sad neki protest u Srbiji, u znak podrške Siriji !!! Kad je NATO napadao Srbiju i CG, bilo nam je drago kad su protestovali u nekim zemljama ! SRAMOTA !!! A znate da pišete protiv Rusije ! STIDITE SE !!!

 4. Anonimni

  Rusi sakriveni u mišiju rupu. Pijani jeljcin za putina je institucija. Taj bi i srbiju ovako branio. Više mi se gadi od ovakvih naduvenih hvalisavaca koji su u suštini kukavice.

 5. Anonimni

  i eto ti ruske pomoci sa njihovim kisobranima nista bombe padaju i dalje brani on eto ko srbuju haaa

 6. Anonimni

  Trump=ludak Makron=Pe**r Mej= Kobila

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike