najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Putin odbacio navode o korupciji

Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je danas navode o korupciji iz “Panamskih dokumenata” i za napade na njega optužio američke zvaničnike, prenela je agencija Tass.

Putin je na medijskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da je ponosan na prijateljstvo s klasičnim muzičarem Sergejom Rolduginom, na kojeg, prema navodima Gardijana, “Panamski dokumenti” bacaju posebno svetlo kao čoveka koji je stekao milione preko sumnjivih poslova i ofšor poslovanja.

“Ponosan sam što ima takvog čoveka medju prijateljima. Generalno sam ponosan na njega. On je potrošio skoro sav zaradjen novac na kupovinu instrumenata u inostranstvu”, rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da iza napada na njega stoje odredjeni američki zvaničnici i neke agencije SAD.

“Svi ovde ste novinari i znate šta je informacioni proizvod. Bace svetlo na te ofšorove. Lično nisam spomenut, tako da nema o čemu da se govori, ali zadatak ostaje. Šta su onda uradili? Napravili su informacioni proizvod  –  našli neke poznanike i prijatelje. Iskopali su neke stvari i sve to spojili”, rekao je Putin.

Putin je rekao da je Vikiliks pokazao da iza takvih napada stoje SAD i američki zvaničnici.

“Nekad si dozvoljavaju previše slobode u javnosti. Već smo čuli izvinjenja zbog toga od nekih zvaničnika administracije, ne zato što se stide, već zato što su pametniji od onih koji su to radili”, rekao je Putin.

On je rekao da se zvaničnici administracije u Vašingtonu i Stejt departmentu “grubim” izjavama predstavljaju kao interesantne osobe, ali da je to loše za SAD. “To je veoma dobro za nas, zato što znamo ko je naručio muziku”, dodao je Putin.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike